Integraal Kindcentrum Joannes

IKC in het dorp

IKC Joannes vervult een centrale plek in de hechte gemeenschap van Groessen. Kinderen, ouders, leiders en leerkrachten kennen elkaar persoonlijk. Dit zorgt voor verbondenheid, veiligheid en vertrouwdheid. 

Onze visie SAMEN WIJZER komt ook tot uiting in onze verbondenheid met het dorp. Er is een goede samenwerking en communicatie met de buurt rondom het IKC, de Dorpsraad Groessen, de kerk en de verschillende verenigingen. Dit heeft door de jaren heen geresulteerd in allerlei mooie initiatieven, waarvan sommige al net zo lang bestaan als de Joannesschool (nu IKC Joannes) zelf.

Om meer aandacht aan muziek en cultuur te besteden werkt IKC Joannes nauw samen met de diverse muziekverenigingen in de omgeving. Dit heeft inmiddels geleid tot het jaarlijks terugkerende JoannesCult4Kids. Hierbij repeteren alle kinderen gedurende een aantal maanden voor een muziek-, zang of dansuitvoering, onder leiding van muziekdocenten.

De organisatie van de Kinderspelen tijdens de Groessense kermis, de intocht van Sinterklaas en de festiviteiten op Koningsdag ligt sinds jaar en dag bij Kindercomité Groessen. Voor deze evenementen, maar ook voor andere initiatieven voor de Groessense jeugd werken we heel prettig samen met deze enthousiaste groep Groessenaren, waarvan de meesten ouders van leerlingen van IKC Joannes zijn.

Carnaval in Groessen wordt georganiseerd door de Deurdreiers. Dat geldt ook voor het kindercarnaval, inclusief alles rondom de jeugdprins en zijn gemaal. IKC Joannes verleent natuurlijk alle medewerking om er voor de kinderen een spetterend feest van te maken.

Hoewel het IKC steeds meer een openbaar karakter krijgt, staan we altijd ook open voor samenwerking met de katholieke kerk van Groessen voor kerst- en paasvieringen, de heilige communie en het vormsel en andere vieringen. 

Nieuws

Er verschijnen regelmatig nieuwsberichten op onze schoolapp. Hiervoor heeft u persoonlijke inloggegevens nodig in verband met de privacywet. 

Houd ook onze social media in de gaten:

- Facebook         - Instagram

Huur gymzaal

Op IKC Joannes beschikken we over een eigen gymzaal. Hier wordt bewegingsonderwijs gegeven en de ruimte wordt gebruikt voor vieringen, maar in de avonden en in het weekend is de gymzaal te huur voor recreanten. Dit kan incidenteel, maar ook structureel. Wilt u hier gebruik van maken of wilt u meer weten over de beschikbaarheid of de prijzen? Dan kunt u contact met ons opnemen via p.venneman@ikcjoannes.nl