Integraal Kindcentrum Joannes

Binnen Zonnekinderen leveren coaches een inhoudelijke bijdrage aan alle activiteiten op het gebied van Sport, Natuur, Cultuur, Multimedia en Wereldwijs. Zij organiseren en stimuleren activiteiten op alle locaties. Zowel kinderen in de buitenschoolse opvang als in de dagopvang worden gemotiveerd om lekker actief, bij voorkeur buiten, bezig te zijn.

Alle coaches zorgen ook voor het coachen van de pedagogisch medewerkers op de locatie, zodat het aanbieden van kwalitatieve activiteiten op het gebied van onze pijlers een vast onderdeel van het aanbod wordt.

Sportcoach

De sportcoaches zorgen voor een dagelijks aanbod van sport- en spelactiviteiten. Ook werken zij samen met plaatselijke sportverenigingen, zodat kinderen door middel van clinics, materiaal- en accommodatiegebruik kennis kunnen maken met verschillende sporten.

Natuur & Avontuurcoach

Onze natuurcoaches hebben een Landrover en Natuurbus ter beschikking en trekken daar samen met de kinderen de natuur mee in. Ze gaan naar een bos, park, waterplas of een andere avontuurlijke plek, om de natuur te ervaren en beleven.

Cultuurcoach

De cultuurcoaches verzorgen toneel- en dansactiviteiten, maar voorzien ook in een aanbod op het gebied van onder andere schilderen, boetseren, muziek of andere creatieve uitingen. Uiteraard zorgen de cultuurcoaches dat feestdagen, cultuurgewoontes en maatschappelijke actualiteiten niet onopgemerkt blijven. Ook aan speciale gebeurtenissen zoals Sinterklaas, Kerst, verjaardag, Vader- en Moederdag, Kinderboekenweek en Dierendag wordt gedacht.

Multimediacoach

Onze multimediacoach is altijd op zoek naar de nieuwste gadgets, activiteiten en ontwikkelingen op het gebied van multimedia. Samen een game ontwerpen, filmpjes maken of bezoek aan de radiostudio! Ook leert de multimediacoach je de in's en out's van bijvoorbeeld fotobewerking en project mapping.

Wereldwijscoach

De Wereldwijscoach neemt je mee in de werkende wereld. Een kijkje bij de brandweer? Helpen in een verzorginsghuis? Of liever aan de slag als souschef in een sterren restaurant? De Wereldwijscoach zorgt voor de gaafste bedrijfsbezoeken. Tijdens de activiteiten leren kinderen verantwoordelijkheden kennen, respect hebben voor mens en milieu en iets goeds doen voor een ander.

Nieuws

Er verschijnen regelmatig nieuwsberichten op onze schoolapp. Hiervoor heeft u persoonlijke inloggegevens nodig in verband met de privacywet. 

Houd ook onze social media in de gaten:

- Facebook         - Instagram

Huur gymzaal

Op IKC Joannes beschikken we over een eigen gymzaal. Hier wordt bewegingsonderwijs gegeven en de ruimte wordt gebruikt voor vieringen, maar in de avonden en in het weekend is de gymzaal te huur voor recreanten. Dit kan incidenteel, maar ook structureel. Wilt u hier gebruik van maken of wilt u meer weten over de beschikbaarheid of de prijzen? Dan kunt u contact met ons opnemen via p.venneman@innerwaard.nl