Integraal Kindcentrum Joannes

0 tot 4 jaar

2 kinderen spelen samen

Ons kinderdagverblijf biedt opvang voor 24 kinderen van 0-4 jaar in een veilige en huiselijke sfeer. De opvang is gesplitst in twee groepen: een groep voor kinderen van 0-4 jaar en een groep speciaal voor de peuters 2-4 jaar. De uitdagend ingerichte groepsruimte biedt volop speel-en ontwikkelmogelijkheden. Er is een fijne slaapruimte waar baby’s en dreumesen heerlijk kunnen slapen. Voor de peuters die nog behoefte hebben aan een middagslaapje zijn er speciale peuterbedjes. Voor alle leeftijden is er geschikt spel- en leermateriaal aanwezig. De allerjongste kinderen kunnen bijvoorbeeld op ontdekking in de grondbox of rustig op de zachte matten spelen. Peuters kunnen naar hartenlust spelen in de huishoek, bouwhoek of een boekje lezen op de bank.

Spelen en ontwikkelen met Startblokken

De peuters vinden op IKC Joannes een plek om te spelen en leren van en met andere peuters. Door middel van spel- en ontwikkelingsmateriaal, buiten spelen, knutselactiviteiten, kringactiviteiten, liedjes zingen en spelletjes doen leren ze telkens weer wat nieuws. De kinderdagopvang is gevestigd nabij de kleuterklassen. Dit zorgt ervoor dat peuters en kleuters elkaar volop ontmoeten op het peuter/kleuterplein waar zij samen kunnen spelen. Zo verloopt de overstap naar het onderwijs natuurlijk en spelenderwijs.

We werken met het VVE-programma Startblokken om de ontwikkeling van uw peuter optimaal te stimuleren. Binnen Startblokken draait het allemaal om spel. Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn, bij de “grote mensen wereld” horen en bezig zijn met onderwerpen uit het echte leven. Vanuit die motivatie wordt hun ontwikkeling en leerproces gestimuleerd. Door de wereld na te spelen ontwikkelen kinderen zich in de breedste zin van het woord. Ze leren de wereld kennen en gaan begrijpen hoe het er daar aan toe gaat.

De pedagogisch medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Zij begeleiden het spel, spelen mee en verdiepen het spel verder al naar gelang de behoefte van het kind.

Nieuws

Er verschijnen regelmatig nieuwsberichten op onze schoolapp. Hiervoor heeft u persoonlijke inloggegevens nodig in verband met de privacywet. 

Houd ook onze social media in de gaten:

- Facebook         - Instagram

Huur gymzaal

Op IKC Joannes beschikken we over een eigen gymzaal. Hier wordt bewegingsonderwijs gegeven en de ruimte wordt gebruikt voor vieringen, maar in de avonden en in het weekend is de gymzaal te huur voor recreanten. Dit kan incidenteel, maar ook structureel. Wilt u hier gebruik van maken of wilt u meer weten over de beschikbaarheid of de prijzen? Dan kunt u contact met ons opnemen via p.venneman@innerwaard.nl