Integraal Kindcentrum Joannes

plattegrond joannespleinIKC Joannes is een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van ons dorp. Dagelijks is het een komen en gaan van kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere betrokkenen. De afgelopen 2 jaar heeft de school van binnen een make-over ondergaan. Nu is het de hoogste tijd voor het kale en grijze speelplein, waar al meerdere jaren nauwelijks iets aan is veranderd.

Aan het begin van het schoojaar 2015/2016 is er een schoolpleincommissie samengesteld, bestaande uit kinderen, leerkrachten, ouders en een vertegenwoordiger van BSO Zonnekinderen. Zij zijn aan de slag gegaan met een inventarisatie van de wensen en behoeften voor de herinrichting van het plein.

In samenwerking met een ontwerpbureau is er op basis van de inventarisatie een Voorlopig Ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is voorgelegd aan de gemeente, de dorpsraad en de buurtbewoners. Aan de hand aan de feedback van deze betrokkenen is er een Definitief Ontwerp opgesteld.

Het nieuwe Joannesplein

Het Definitief Ontwerp kunt u hier downloaden. De visie van school is ‘Samen spelen op het Joannesplein’, waarbij er voor alle kinderen speelmogelijkheden zijn die aanlsuiten bij hun behoefte, ontwikkeling en eigenheid. De kinderen willen graag een mooi, kleurrijk en natuurlijk speelplein met ruimte voor sport, spel en ontdekkend spelen.

Het nieuwe Joannesplein bestaat uit verschillende zones. Elke zone biedt andere speelmogelijkheden en uitdagingen. Zo is er de mogelijkheid voor sport en spel, klimmen en klauteren, rustig spelen en ‘groen’ ontdekken. In het buitentheater kunnen optredens of vieringen plaatsvinden of buitenlessen worden gegeven.

Het Joannesplein wordt een semi-openbaar 'school'plein. Hierdoor kunnen kinderen en andere Groessenaren (in overleg) ook in de weekenden en/of avonden gebruik maken van de voorzieningen het plein.

Wervingsacties

Nu het ontwerp gereed is, staan we voor het lastigste deel van het project, het werven van financiële middelen. Pas daarna kunnen we starten met de daadwerkelijke aanleg. Er is vanuit de Gelderse Sportfederatie een gespecialiseerde fondsenwerver ingeschakeld die ons hierin gaat begeleiden.

De maand september 2016 zal in het teken staan van een aantal (ludieke) acties. Zo zal er in de Joannesschool een barometer komen te hangen. Alle kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten voor het generen van geld voor het Joannesplein. Van cupcakes bakken tot plastic flessen ophalen of het doen van klusjes, alle beetjes helpen. Elke bijdrage doet de barometer weer iets stijgen, net zolang tot we het gewenste budget hebben bereikt.

Tijdens de Kinderspelen van de Groessense kermis zal er een sponsorloop voor de kinderen plaatsvinden. Het belooft een waar spektakel te worden, dus mis het niet!

Begin 2017 zullen we aan de hand van de opbrengst inventariseren wat haalbaar is qua realisatie van het plan voor het Joannesplein.

Samen het nieuwe Joannesplein realiseren

We gaan er vanuit dat u net zo enthousiast bent over het nieuwe Joannesplein als wij zelf. Daarom willen we u vragen om ons te steunen.

Hoe kunt u dat doen?

  • Sponsor een of meer deelnemers aan de sponsorloop
  • Steun de eigen initiatieven van de kinderen
  • Heeft u klusjes voor leerlingen laat het hen weten.
  • Heeft u andere leuke ideeën voor fondsenwerving, laat het ons weten (mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Doe een donatie door een bedrag over te maken op NL98 RABO 0315453834 o.v.v. Joannesplein.

Alle hulp is meer dan welkom!

Wilt u meer weten over het nieuwe joannesplein of de fondsenwerving daarvoor, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.